Πώς να κάνετε αίτηση για συνέντευξη στο LinkedIn: Ο απόλυτος οδηγός σας
Πώς να κάνετε αίτηση για συνέντευξη στο LinkedIn: Ο απόλυτος οδηγός σας

Το LinkedIn έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε επαγγελματικά, ανοίγοντας πόρτες σε ευκαιρίες καριέρας με ένα απλό μήνυμα. Ένα αίτημα συνέντευξης στο LinkedIn είναι ένα χρυσό εισιτήριο, αλλά απαιτεί μια μοναδική προσέγγιση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές συνεντεύξεις εργασίας. Συχνά λιγότερο επίσημα και με ταχύτερη ανάκαμψη, αυτά τα αιτήματα απαιτούν γρήγορη και στρατηγική δράση. Σε αυτόν τον οδηγό, θα αναλύσουμε ολόκληρη τη διαδικασία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να λάμψετε όταν το αίτημα συνέντευξης στο LinkedIn φτάσει στα εισερχόμενά σας.

Το LinkedIn έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα τόσο για υπαλλήλους προσλήψεων όσο και για όσους αναζητούν εργασία. Η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων της πλατφόρμας έχει εξορθολογίσει τη διαδικασία πρόσληψης, επιτρέποντας στους υπεύθυνους προσλήψεων να επικοινωνούν απευθείας με πιθανούς υποψηφίους. Αυτό σημαίνει ότι ένα αίτημα συνέντευξης στο LinkedIn θα μπορούσε να είναι το πρώτο σας βήμα για να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις διαφέρουν από τις παραδοσιακές συνεντεύξεις. Συχνά συμβαίνουν πιο γρήγορα και σε λιγότερο επίσημο περιβάλλον, συνήθως μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας και της διακρίσεως σε μια συνέντευξη στο LinkedIn.

Στάδιο 1: Πριν φτάσει το αίτημα συνέντευξης LinkedIn

Η προετοιμασία είναι σημαντική, ακόμη και πριν λάβετε αίτημα συνέντευξης:

Βελτιστοποιήστε το προφίλ σας στο LinkedIn για υπαλλήλους προσλήψεων

Το προφίλ σας στο LinkedIn χρησιμεύει ως ψηφιακό βιογραφικό και προσωπική επωνυμία. Είναι σημαντικό να το κάνετε να ξεχωρίζει στους υπαλλήλους προσλήψεων.

 • Επαγγελματικό Headshot: Μια φωτογραφία υψηλής ποιότητας, καλά φωτισμένη με ένα φιλικό χαμόγελο δημιουργεί μια θετική πρώτη εντύπωση. Αποφύγετε τις selfies ή τις υπερβολικά περιστασιακές φωτογραφίες.
 • Συναρεκτική επικεφαλίδα: Η επικεφαλίδα σας πρέπει να υπερβαίνει τον τίτλο της εργασίας σας. Δείξτε τη μοναδική σας πρόταση αξίας και χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά που ενδέχεται να αναζητήσουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων. Για παράδειγμα, αντί για “Διευθυντής μάρκετινγκ”, σκεφτείτε το “Διευθυντής μάρκετινγκ βάσει δεδομένων | Στρατηγικός ανάπτυξης | Εργαλείο δημιουργίας επωνυμίας.”
 • Αναλυτική εργασιακή εμπειρία: Μην αναφέρετε απλώς τους προηγούμενους ρόλους σας. Ποσοτικοποιήστε τα επιτεύγματά σας με αριθμούς και μετρήσεις. Επισημάνετε τον αντίκτυπο που είχατε σε προηγούμενες θέσεις.
 • Ενότητα δεξιοτήτων με λέξεις-κλειδιά: Συμπεριλάβετε σχετικές δεξιότητες που ευθυγραμμίζονται με τους ρόλους που θέλετε. Αυτό βοηθά τους υπεύθυνους προσλήψεων να σας βρίσκουν μέσω αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών.
 • Προτάσεις: Ζητήστε συστάσεις από πρώην συναδέλφους, διευθυντές ή πελάτες. Αυτές οι μαρτυρίες προσθέτουν αξιοπιστία στο προφίλ σας.
 • Ενεργή δέσμευση: Μοιραστείτε άρθρα του κλάδου, σχολιάστε αναρτήσεις και συμμετέχετε σε σχετικές ομάδες. Αυτό δείχνει την εξειδίκευσή σας και τη δέσμευσή σας στον τομέα σας.
 • Επιλεγμένη ενότητα: Προβάλετε την καλύτερη δουλειά σας προσθέτοντας παρουσιάσεις, δημοσιεύσεις ή έργα στην ενότητα Επιλεγμένα.

Ερευνητικές εταιρείες και θέσεις ενδιαφέροντος

Μην περιμένετε να σας έρθουν ευκαιρίες. Ακολουθήστε μια προληπτική προσέγγιση:

 • Ακολουθήστε τις εταιρείες-στόχους: Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα, τα έργα και την εταιρική τους κουλτούρα. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι πολύτιμες κατά την προσαρμογή των απαντήσεών σας στη συνέντευξη.
 • Ρύθμιση ειδοποιήσεων εργασίας: Λάβετε ειδοποιήσεις όταν γίνονται διαθέσιμες θέσεις που ταιριάζουν με τα κριτήριά σας.
 • Συνδεθείτε με τους υπαλλήλους: Εάν γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται στις εταιρείες-στόχους σας, απευθυνθείτε σε αυτόν για πληροφορίες σχετικά με την εταιρική κουλτούρα και τις προσλήψεις διαδικασία.

Εξασκηθείτε στο LinkedIn Pitch

Μια ισχυρή προώθηση στο LinkedIn είναι μια συνοπτική περίληψη της εμπειρίας, των δεξιοτήτων και των στόχων σταδιοδρομίας σας. Είναι το βήμα του ανελκυστήρα 30 δευτερολέπτων σε γραπτή μορφή. Δημιουργήστε μια συναρπαστική πρόταση που μπορείτε να προσαρμόσετε για διαφορετικές εταιρείες και ρόλους.

Στάδιο 2: Όταν φτάνει το αίτημα συνέντευξης στο LinkedIn

Όταν εμφανιστεί αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Απάντηση στο αίτημα

Απαντήστε άμεσα και επαγγελματικά, ευχαριστώντας τον υπεύθυνο προσλήψεων για το ενδιαφέρον του. ConfiΕπικοινωνήστε με τη διαθεσιμότητά σας για τη συνέντευξη και κάντε τυχόν σχετικές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία.

Σύνδεση με τον συνεντευκτή

Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι με τον συνεντευκτή στο LinkedIn, στείλτε ένα εξατομικευμένο αίτημα σύνδεσης. Στο μήνυμά σας αναφέρετε εν συντομία την επερχόμενη συνέντευξη.

Ερευνώντας τον συνεντευκτή

Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε το προφίλ LinkedIn του συνεντευκτή. Αναζητήστε κοινές συνδέσεις, κοινά ενδιαφέροντα ή οποιαδήποτε αξιόλογα επιτεύγματα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε σχέσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Στάδιο 3: Προετοιμασία για τη συνέντευξη στο LinkedIn

Η προετοιμασία είναι ζωτικής σημασίας για να δημιουργήσετε μια θετική εντύπωση:

Έλεγχος κοινών ερωτήσεων συνέντευξης στο LinkedIn

Προσπαθήστε να απαντάτε σε κοινές ερωτήσεις συνέντευξης στο LinkedIn, όπως:

 • Γιατί σας ενδιαφέρει αυτός ο ρόλος;
 • Ποια είναι τα μεγαλύτερα επιτεύγματά σας στον τρέχοντα/προηγούμενο ρόλο σας;
 • Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας;
 • Πού βλέπετε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια;

Δημιουργία των απαντήσεών σας

Προσαρμόστε τις απαντήσεις σας στη συγκεκριμένη εταιρεία και ρόλο. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο STAR (Κατάσταση, Εργασία, Ενέργεια, Αποτέλεσμα) για να δομήσετε τις απαντήσεις σας και να επισημάνετε τα επιτεύγματά σας.

Προετοιμασία των δικών σας ερωτήσεων

Το να κάνετε στοχαστικές ερωτήσεις δείχνει το ενδιαφέρον και την αφοσίωσή σας. Προετοιμάστε ερωτήσεις σχετικά με την εταιρική κουλτούρα, τη δυναμική της ομάδας, τις προκλήσεις του ρόλου ή τις ευκαιρίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας.

Ερευνήστε την εταιρεία

Βουτήξτε βαθιά στον ιστότοπο της εταιρείας, τα πρόσφατα άρθρα ειδήσεων και την παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατανοήστε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, το κοινό-στόχο και τους ανταγωνιστές τους.

Βελτιώστε τις δεξιότητές σας

Αν ο ρόλος απαιτεί συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες, ανανεώστε τις γνώσεις σας. Εξασκηθείτε στις προκλήσεις κωδικοποίησης ή ελέγξτε σχετικό λογισμικό ή εργαλεία.

Στάδιο 4: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο LinkedIn

Η ίδια η συνέντευξη είναι η ευκαιρία σας να λάμψετε:

Τεχνική ρύθμιση

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, ήσυχο περιβάλλον και καλό φωτισμό. Δοκιμάστε τον ήχο και το βίντεό σας εκ των προτέρων για να αποφύγετε τεχνικές δυσκολίες.

Επαγγελματισμός και εθιμοτυπία

Ντυθείτε επαγγελματικά, ακόμα κι αν η συνέντευξη είναι εικονική. Καθίστε όρθια, διατηρήστε οπτική επαφή με την κάμερα και μιλήστε καθαρά και με αυτοπεποίθηση.

Απάντηση σε ερωτήσεις

Να είστε συνοπτικοί και συγκεντρωμένοι στις απαντήσεις σας. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα παραδείγματα για να δείξετε τις δεξιότητες και την εμπειρία σας.

Κάνοντας ερωτήσεις

Εμπλέξτε τον συνεντευκτή με τις προετοιμασμένες ερωτήσεις σας. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία και τον ρόλο.

Συνέχεια

Μέσα σε 24 ώρες, στείλτε ένα ευχαριστήριο email στον συνεντευκτή. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για την ευκαιρία και επαναλάβετε το ενδιαφέρον σας για τη θέση.

Πρόσθετες συμβουλές για τη συνέντευξή σας στο LinkedIn

 • Αναδείξετε την προσωπικότητά σας: Αφήστε τον ενθουσιασμό και το πάθος σας να λάμψουν.
 • Προετοιμαστείτε για διαφορετικές μορφές: Να είστε έτοιμοι για συνεντεύξεις βίντεο, τηλεφώνου ή ακόμα και με κείμενο.
 • Ασκήστε τη γλώσσα του σώματός σας: Διατηρήστε καλή στάση, χαμογελάστε και γνέφετε για να δείξετε δέσμευση.
 • Να είστε αυθεντικοί: Να είστε ο εαυτός σας και να μην φοβάστε να δείξετε την προσωπικότητά σας.

Συμπέρασμα

Ένα αίτημα συνέντευξης στο LinkedIn είναι μια πολύτιμη ευκαιρία. Ακολουθώντας αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα είστε καλά προετοιμασμένοι να εντυπωσιάσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων, να πλοηγηθείτε στη διαδικασία της συνέντευξης και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας.

Avatar photo

By Raj

Raj, is a seasoned social media marketer with over a decade of experience in the digital marketing industry. Passionate about the transformative power of social media, Raj has helped numerous brands and businesses elevate their online presence and connect meaningfully with their audiences.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *